Polityka prywatności Serwisu Centrum Nadzieja
https://centrum-nadzieja.pl/ („Serwis”)

Droga Użytkowniku!

Dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo. Dlatego też poniżej prezentuję Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przeznas Twoich danych osobowych oraz o plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Serwis. Informacje te zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

Krzysztof Kubicki, prowadząca działalność gospodarczą pod Centrum Rehabilitacyjno-Readaptacyjne dla Dzieci Niepełnosprawnych „Nadzieja” jest Niepublicznym Zakładem Opieki Zdrowotnej w Bielsku-Białej zarejestrowanym przez Śląski Urząd Wojewódzki w Katowicach (Nr. 24-02718 w Księdze Rejestrowej).

ul. Saperów 24
43-300 Bielsko-Biała
NIP:5471899623

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

 

 

DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ

DZIAŁANIE CEL PRZETWARZANIA PODSTAWA PRZETWARZANIA JAK DŁUGO
BĘDĘ PRZETWARZAĆ
TWOJE DANE
SKUTEK
NIEPODANIA
DANYCH
Twój zapis na newsletter / czynności zmierzające do zapisu na newsletter wysyłanie przeze mnie informacji związanych z moją działalnością (w tym na temat prowadzenia firmy, tworzenia stron internetowych, kolejnych sprzedaży kursów) umowa o świadczenie usługi newsletter lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO) do momentu, w którym wypiszesz się z newslettera * brak możliwości otrzymywania newslettera
zainicjowanie przez Ciebie kontaktu (np. w celu zadania pytania) obsługa Twoich zapytań lub zgłoszeń mój prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu Twoich danych w celu prowadzenia z Tobą komunikacji (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) – jeżeli Twoje zapytanie lub zgłoszenie nie ma związku z umową 180 dni lub do momentu, w którym uwzględnię Twój sprzeciw wobec przetwarzania * / ** brak możliwości udzielenia przeze mnie (w tym mój Zespół) odpowiedzi na Twoje zapytanie lub zgłoszenie
dodanie przez Ciebie komentarza w Serwisie publikacja Twojego komentarza w Serwisie Twoja zgoda wyrażona poprzez dodanie komentarza (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) do momentu, w którym wycofasz swoją zgodę (więcej na ten temat przeczytasz w sekcji „Publikowanie danych” w Polityce prywatności) * brak możliwości dodania Twojego komentarza
Twoje wejście na stronę Serwisu z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie przeze mnie marketingu bezpośredniego marketing bezpośredni, polegający na wyświetlaniu spersonalizowanych reklam (więcej na ten temat przeczytasz w sekcji „Profilowanie” i „Ciasteczka” Polityki prywatności) mój prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu Twoich danych we wskazanym w poprzedniej kolumnie celu (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) 180 dni, chyba że wcześniej samodzielnie usuniesz ciasteczka zapisane z Serwisu lub do momentu, w którym uwzględnię Twój sprzeciw wobec przetwarzania * / ** brak możliwości otrzymywania sugestii produktów lub usług, którymi możesz być zainteresowana
Twoje wejście na stronę Serwisu z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie przeze mnie działań analitycznych analiza sposobu korzystania i poruszania się przez Ciebie po stronie internetowej Serwisu, celem dostosowania strony do potrzeb i zachowania Użytkowników (więcej na ten temat przeczytasz w sekcji „Działania analityczne” i „Ciasteczka” Polityki prywatności) mój prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu Twoich danych we wskazanym w poprzedniej kolumnie celu (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) 180 dni, chyba że wcześniej samodzielnie usuniesz ciasteczka zapisane z Serwisu lub do momentu, w którym uwzględnię Twój sprzeciw wobec przetwarzania * / ** nieuwzględnienie przeze mnie Twoich preferencji dotyczących korzystania z Serwisu w pracach nad jego przystępnością i intuicyjnością
* działanie mogące powodować powstanie roszczeń związanych ze Serwisem lub moimi usługami zabezpieczenie na wypadek potrzeby ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń w związku z Twoimi lub moimi działaniami (w tym z naszą współpracą) mój prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu Twoich danych we wskazanym w poprzedniej kolumnie celu (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) do momentu, w którym upłynie okres przedawnienia roszczeń lub do momentu, w którym uwzględnię Twój sprzeciw wobec przetwarzania ** brak możliwości ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń

** w zależności od tego, które ma zastosowanie w danym przypadku i które nastąpi najwcześniej

PUBLIKOWANIE DANYCH

Jeśli zdecydujesz się opublikować komentarz, pamiętaj, że w każdej chwili możesz cofnąć swoją zgodę na jego publikację. Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem. Jeśli zdecydujesz się na opublikowanie komentarza, Twoje dane:

  • zawarte w treści komentarza – jeśli umieścisz takie dane w treści,
  • Twój nick,
  • Twój awatar (którym może być również Twoje zdjęcie),

będą widoczne dla innych Użytkowników Serwisu.

Nie ujawniamy innym Użytkownikom Twojego adresu e-mail – chyba że sama to zrobisz lub znajdzie się on w treściach, o których mowa powyżej.

DZIAŁANIA ANALITYCZNE

W ramach Serwisu prowadzę działania analityczne, mające na celu zwiększenie jego intuicyjności i przystępności – w odniesieniu do Ciebie będzie to miało miejsce, jeśli ustawienia Twojej przeglądarki zezwalają na takie działania. W ramach analizy będę brać pod uwagę sposób, w jaki poruszasz się po Serwisie – a więc np. to, ile czasu spędzasz na danej podstronie, czy w które miejsca w Serwisie klikasz. Dzięki temu mogę dostosować układ i wygląd Serwisu oraz zamieszczane w nim treści do potrzeb Użytkowników.

BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

Przetwarzając Twoje dane osobowe, stosuję środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

TWOJE UPRAWNIENIA

Przysługuje Ci prawo żądania:

  • dostępu do Twoich danych osobowych (art. 15 RODO),
  • ich sprostowania (art. 16 RODO),
  • usunięcia (art. 17 RODO),
  • ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO),
  • żądania przeniesienia danych do innego administratora (art. 20 RODO).

A także prawo:

  • wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych:
    • z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tj. na realizowanych przeze mnie prawnie uzasadnionych interesach), w tym profilowania (art. 21 ust. 1 RODO);
    • jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim (art. 21 ust. 2 RODO).

Skontaktuj się ze mną pod adresem krzys_kubicki@wp.pl, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw.

Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

 

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

 

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

 

USŁUGI ZEWNĘTRZNE / ODBIORCY DANYCH

Korzystam z usług podmiotów zewnętrznych, które wspierają mnie w prowadzeniu działalności. Powierzam im do przetwarzania Twoje dane – podmioty te przetwarzają dane wyłącznie na moje udokumentowane polecenie.

Poniżej znajdziesz listę odbiorców Twoich danych:

DZIAŁANIE ODBIORCY DANYCH PRZEKAZANIE DANYCH
POZA UNIĘ EUROPEJSKĄ
każde działanie w związku z Serwisem osoby współpracujące ze mną na podstawie umów cywilnoprawnych, wspierające moją bieżącą działalność nie ma miejsca
hostingodawca nie ma miejsca
podmiot zapewniający mi wsparcie techniczne (IT) nie ma miejsca
podmiot zapewniający przechowywanie kopii zapasowych tak – Stany Zjednoczone *
podmiot zapewniający oprogramowanie do komunikacji wewnątrz firmy tak – Stany Zjednoczone *
oprócz powyższych odbiorców, w zależności od podejmowanych przez Ciebie działań, Twoje dane będą udostępniane także następującym podmiotom:
podjęcie przez Ciebie kontaktu (np. w celu zadania pytania) podmioty zapewniające wysyłkę mailingu i skrzynkę poczty elektronicznej tak – Stany Zjednoczone *
Twoje wejście na stronę Serwisu z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie przeze mnie marketingu bezpośredniego podmiot umożliwiający prowadzenie marketingu bezpośredniego na podstawie wyświetlanych przez Ciebie treści tak – Stany Zjednoczone *
Twoje wejście na stronę Serwisu z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie przeze mnie działań analitycznych podmiot umożliwiający prowadzenie działań analitycznych na podstawie Twojego sposobu poruszania się w Serwisie tak – Stany Zjednoczone *

PRZEKAZYWANIE DANYCH OSOBOWYCH DO PAŃSTW SPOZA UNII EUROPEJSKIEJ

* Twoje dane osobowe będą przetwarzane również przez podmioty spoza Unii Europejskiej – w przypadkach, które w powyższej tabeli zostały oznaczone gwiazdką. Właściwy poziom ochrony Twoich danych, w tym poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń, zapewnia uczestnictwo tych podmiotów w Tarczy Prywatności UE-USA, ustanowionej decyzją wykonawczą Komisji Europejskiej jako zbiór zasad gwarantujących odpowiednią ochronę Twojej prywatności.